Tunnilla oli tänäänkin vain yksi ratsastaja eli minä. Vaimo pääsi kuvaamaan, kun tunti siirtyi tunnilla eteenpäin.

Unan sain alleni ja heti alkukäynneistä asti olo oli varma ja tasapainoinen. Sääkin oli jälleen mukavan lämmin. Nyt ei onneksi enää paarmat ole niin paljon hevosten kiusana.

Alkutunnista tehtiin ravissa voltteja niin, että aluksi kevennettiin koko ajan ja sitten jätettiin kevennys pois volteilla. Se meni ihan hyvin. Nyt alkoi saada kunnolla tuntumaa ulkopohkeeseen. Huomasi miten pienillä painalluksilla sai hevosen kääntymään jyrkemmin. Ja tosiaan pystyi jättämään koko ulkopohkeen pois, jos meinasi voltista tulla liian jyrkkä.

Sitten sain kokeilla miltä tuntuu istua kevyessä istunnassa käynnissä ja sitten ravissa. Kokeiltiin myös ylittää ravipuomia. Hyvin sekin sujui. Vähän kompuroitiin kerran, mutta ei se paljon tahtia haitannut.

 

Sitten oli vuorossa lisää tasapainoiluharjoitusta. Ohjat sidottiin kaulalle ja jalustimet nostettiin ylös. Ravasin monta kierrosta kädet sivuille nostettuina.

Lopuksi vielä laukannostoja.

 

Välillä päästiin oikein kunnolla kiihdyttämään ja mentiin kuin villissä lännessä konsanaan. Oli kivaa!

Tunti oli kokonaisuudessaan mukavan haastava ja oli mukava kokeilla uusia juttuja. Oli ihanan rento tunnelma. Hitsit, sain Unan pysymään ravissa koko tunnin eikä muutenkaan ollut mutkia matkassa. Jos tätä tahtia kehittyisin jokaisella tunnilla niin pääsisin ensi kesänä varmaan vaelluskurssillekin. Kestäisiköhän peppu kolmena päivänä 15 tuntia ratsastusta? :D