Eilen oli sitten kolmas tunti. Opettaja sanoi, että saisin jonkun muun hevosen kuin Unan, koska tunnille tulisi kaksi ihan alkeita opettelevaa lasta. Oletin saavani Offin, mutta sainkin Rubenin, jonka olin nähnyt menevän vain yhdellä tunnilla kokeneemmalla ratsastajalla.

Kuvassa vasemmalla minä Rubenin kanssa, keskellä Una ja Off on sitten oikealla.

Pääsimme vastalanatulle kentälle ratsastelemaan. Ensimmäinen tehtävä oli saada hevoset menemään nurkat oikomatta. Pitkin ohjin se olikin aika haastavaa. Ruben on korkeampi ja kapeampi kuin Una ja tuntui, etteivät pohkeet koskettaneet hevosen kylkiä juurikaan. 

 

Ruben meni paljon reippaammin kuin Una. Jossain vaiheessa se alkoi hangoitella vastaan ja sain opettajalta raipan. Se olikin sitten menoa. Raippa piti pitää hevosne näkymättömissä. Riitti, että se oli mukana. Sitten ravi tuntuikin välillä olevan sellaista puoliksi laukkaa.

Kentällä tuntui vallitsevan pienoinen kaaos aina välillä. Koko tunti meni siihen, että yritin saada satulaa suoraan. Se liusui aina toiselle kyljelle ja oli hankala pysyä tasapainossa.

Tästä kuvasta näkyy miten vinossa mentiin. Kokeiltiin pitkin tuntia kiristellä satulavyötä ja opettajan kanssa yhteistuumin siirrettyä satulaa keskelle, mutta joka kerta se valui kyljelle. Ennen tuntia huomasin Rubenin selässä patin. Se oli keskellä selkärankaa ja tuntui kuin kaksi nikamaa olisi ollut ylempänä kuin muut nikamat. Tunnin jälkeen pohdittiin oliko satula aiheuttanut sen patin.

Ohjaus tuntui välillä olevan aivan hukassa. Tällä kertaa en mennyt laukkaa ja se jäi vähän harmittamaan. Ensi tunniksi haluaisin koittaa Offia. Josko se olisi Unan ja Rubenin välimaastosta. :)