Olin pari viikkoa sitten Vetolla tunnilla ja kuvaajakin pääsi mukaan. Tallilla on hieno koroke, josta tällainen pahempikin perunasäkki pääsee kepeästi hevosen selkään rasittamatta hevosta, jalustinhihnaa taikka itseään.

Tehtiin pituushalkaisijalla pujottelua, pitkät suorat ravissa. Osa tunnista ravattiin kaviouraa ilman muita tehtäviä. Veto oli aluksi vastahakoinen ravaamaan paria askelta enempää, mutta taidettiin me yksi kokonainen kierros päästä pysähtymättä.

Vetolta olen tippunut pari kertaa. Nyt kaikki Veton tuntevat ajattelevat; "miten voi olla mahdollista!" Veto on tallin kiltein ja rauhallisin hevonen.

Mentiin kuukausi sitten maastoon. Lähdettiin vakiomaastolenkille, mutta tällä kertaa lähdettiinkin eri suuntaan. Metsänreunan lähestyessä tunsin Veton hieman jännittyvän ja koitin olla mahdollisimman rentona. Reetu ja Romanssi lähtivät kuin ohjukset pitkin peltoa. Sain pidettyä Veton metsänreunassa, vaikka se hieman hyppelikin. Hevoset laukkasivat jossain siellä pellolla ja näin niiden kääntyvän meitä kohti. Mietin, etten millään saa Vetoa pideltyä, jos ne laukkaavat ihan vierestä. Päätin siis jalkautua hallitusti. Toisin kuitenkin kävi, kun vastakkainen jalustin jäi jalkaan ja mätkähdin vähemmän hallitusti selälleni maahan. Siinä samassa Reetu laukkasi ihan vierestä.

Kenellekään ei käynyt kummemmin, joten takaisin selkään. Taidettiin päästä kolme askelta, kun sama ohjustoiminto toistui ja tällä kertaa Vetokin lähti mukaan. Tajusin vasta tippuessa, että nyt lähdettiinkin lujempaa enkä enää saanut tasapainoa kohdilleen. Tartuin Veton kaulasta kiinni ja tipuin polvilleni jäiseen peltoon. Veto pysähtyi ja alkoi syömään pellosta törröttäviä olkia. :) Päätettiin sitten palata takaisin tallille, koska yksi tyttö oli loukannut selkänsä. Luultavasti oltaisi tiputtu kymmenen kertaa tunnin aikana, jos oltaisi jatkettu matkaa. Hevoset säikkyivät koko matkan tallille milloin mitäkin. Tästä kokemuksesta ei kuitenkaan jäänyt pelkoja Vetoa kohtaan. Sen sijaan Romanssia alkasin jännittää enemmän. Se kulki edessäni ja sen meno näytti niin hurjalta.

Ratsastus on mukava harrastus; ei koskaan ole tylsää!

Näin sitä kiivetään selkään. :)

1240850129_img-d41d8cd98f00b204e9800998e