Kuvat ovat edellistunnilta. Vettä satoi eikä tosiaan aurinko paistellut.

Iloisesti yllätyin, kun ratsastuksenopettaja kysyi haluaisinko mennä rauhalliselle maastolenkille. Tunnilla ei muita tyyppejä sitten ollutkaan. Kaksi tallin työntekijätyttöä lähti mukaan ja opettaja jäi niittämään lampaille rehua.

Pitää tähän väliin mainita, että Off näyttää aina tyytyväiseltä. Alahuuli roikkuu. :)

Tytöt menivät edellä reippaalla pikkuissikalla ja jätti-suomenhevosella. Minä yritin pysyä perässä Offilla. Reippaasti Off tuntui menevänkin suurimman osan ajasta. Sade vain yltyi.

Ensin mentiin pellonreunoja ja vähän ravattiin. Kaukana olevilla laitumilla oli hevosia ja mentiin ihan sen laitumen viertä pitkin. Hevoset kaasuttivat katsomaan ja hirnuivat. Saavuimme sitten pikkuruiselle hiekkakujalle, jossa jouduimme kaasuttamaan rekkaa karkuun. En tiennyt yhtään miten kauas meidän pitäisi ravata ja rekan ääni lähestyi takaa. Kohta sitten kurvasimme vasemmalle ja rekka jatkoi suoraan.

Kohta rämmimme metsässä. Off sai puoli peltoa kauraa suuhunsa, kun ylitimme pienen pellon. Menimme jonkun puutarhan läpi ja ulkorakennuksen takaa, jossa oli puupinoja ja rikkinäisiä pyöröpaaleja.

Metsien jälkeen menimme hiekkatietä ja ravattiin muutama pidempi pätkä. Off lähti muutaman kerran laukkaamaan, kun meinattiin jäädä reippaampien hevosten joukosta. Oli ihana kuunnella kavioiden kopsetta ja katsoa edellä meneviä hevosia. Ei ollut koko reissun aikana yhtään jännitystä eikä mitään havaittavissa.

Käännyttiin takaisin päin ja ravattiin vielä lisää. Off muutti hyvin tempoa miten halusin. Ei tarvinnut juurikaan käyttää edes pohkeita.

Toivottavasti pääsisi pian taas maastoilemaan ja vaikka kunnolla siellä laukkaamaankin. Siellä on kuulemma hyvä laukkasuora jossakin ja on mahdollista päästä vaikka 5 tunnin vaellukselle. No, ehkä tunti riittää näin aluksi. :)